Hulp nodig met jouw prentenboek-manuscript? Ik help je graag verder.

Zelf een prentenboek schrijven?

Heb je altijd al een prentenboek willen schrijven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of heb je iets geschreven, maar twijfel je of je werk goed genoeg is om naar een uitgever te sturen? Of loop je juist vast omdat je overspoeld raakt door je eigen ideeën? Dan kan ik je helpen.

Nadat mijn (prenten)boeken waren uitgegeven bij drie grote uitgeverijen (Ploegsma, Zwijsen en Clavis), koos ik er toch voor om de Masterclass prentenboek schrijven van uitgeverij Clavis te volgen bij de Clavis Dream Academy in Hasselt (www.clavisdreamacademy.com) Het uitgeven was me weliswaar een aantal keer gelukt, maar toch kwam niet elk manuscript dat ik instuurde door de selectie. Ik wilde weten waar dat aan lag.

Beoordeling manuscript

Tijdens de Masterclass leerde ik naast het schrijven van teksten nog veel meer waardevolle dingen. Ik kreeg een unieke inkijk in het uitgeef-proces. Philippe Werck (eigenaar van Clavis), Kristien Werck (mede-eigenaar van Clavis) en Greet Poelmans (acquisitie redacteur bij Clavis) legden haarfijn uit waar een prentenboek-manuscript aan moet voldoen. Door de jaren heen hebben zij tienduizenden manuscripten in handen gehad. Zij zien inmiddels vrijwel direct of iets goed genoeg is of niet. Ik leerde dat het met geluk weinig te maken heeft.

Je manuscript is goed genoeg … of niet. Zo simpel is het. 

In-stuur-klaar en probleemstelling

Mede dankzij deze ervaring en het feit dat ik inmiddels een leuk lijstje boeken op mijn naam heb staan, durf ik te stellen dat ik je verder kan helpen met het in-stuur-klaar maken van je manuscript. Ik help je met het kiezen van een heldere probleemstelling en ik begeleid je in het zoeken naar wat je echt wil zeggen. Samen vissen we alle overbodige woorden uit de tekst en zorgen we voor een sterk verhaal waarnaar wordt gekeken en gedacht vanuit het perspectief van het kind waarvoor het boek bedoeld is. Ook leg ik je het principe uit van ‘show don’t tell uit’. 

In gesprek

Je mag me je hele tekst sturen of het idee dat je hebt voor een prentenboek. Zodra ik het heb gelezen, ga ik met je in gesprek. Dit kan middels whatsapp, zoom of een ander medium.

Voor het in-stuur-klaar maken van een manuscript vraag ik 250,- euro inclusief. Daarvoor mag je zo vaak als je wilt contact met me opnemen totdat jij helemaal tevreden bent. 

Neem je contact met me op?

Hopelijk zie ik je dan 🙂